четвер, 9 квітня 2009 р.

ІНТЕРНЕТ-СЕМІНАР

"Інтеграція в системі роботи вчителя словесника як чинник розвитку фахових компетентностей учителя та ключових компетентностей учня"

8 коментарів:

  1. Добрий день. Шановна Олено Сергіївно,яким чином брати участь у семінарі я не зрозуміла. Вважала, будуть питання и план. А тому поки обмежусь інформацією, яку опрацювала. 1) що таке інтеграція, якими принципами повинен конструюватися інтегрований освітній процес, роль принципу інтеграції в здійсненні гуманно особистісного підходу до розуміння цілісної природи психіки дитини, що таке інтегроване заняття, його мета, чим зумовлено проведення таких занять. 2) роль учителя у формуванні ключових компетентностей учнів, компетентності як ключ до оновлення змісту освіти.3) брала участь у роботі творчої групи шкільної методичної ради "Сучасна модель випускника середньої школи", де стрижневим питанням було формування життєвих компетентностей учнів на уроках і позаурочних заходах.

    ВідповістиВидалити
  2. Сьогодні у мене був відкритий інтегрований урок з української літератури у 8 класі за творами Т.Осьмачки ,на якому були використані інтерактивні методи навчання.

    ВідповістиВидалити
  3. Михайлюк Наталя. Готуючись до семінару,опраювала літературу до запропонованої теми.Підготувала виступ(на ММО)з теми"Формування життєвих компетентностей на уроках української мови та літератури".Раджу прочитати:Олейни-
    чук М.І."Ростити людину-це радість!Роздуми педагогів про життєву компетентність",ЄрмаковІ.
    "Розвивати життєві компетенції",ЄрмаковІ.,ПогорілаІ."Освіта і цивілізаційна компетентність".

    ВідповістиВидалити
  4. Добрий вечір!Відвідую додаткові авторські курси "Інтерактивні технології на уроках мови та літератури".До семінару готувалася, опрацьовуючи такі статті:
    "Сучасні тенденції розвитку змісту освіти в зарубіжних країнах"( Оксана Овчарук)
    "Формування ключових компетентностей на основі використання форм активного навчання та виховання" ( Панчук С.Ю.)
    "Інновації в системі середньої загальної освіти:теоретичний аспект"(Мирошник С.І.)
    Додатково ознайомилась з інформацією про ідею та принципи інтеграції змісту навчання; формами проведення інтегрованих занять.

    ВідповістиВидалити
  5. Добрий вечір! Намагаюсь удосконалити свої вміння користуватися інтернетом для відвідування інтернет-консультацій , семінарів і контрольних робіт. Бажано, щоб на інтернет-семінарах надавалося більше інформації про джерела щодо теми семінару.

    ВідповістиВидалити
  6. Добрий день!
    Використовую інтегровані уроки в своїй педагогічній діяльності.Маю надію на співпрацю з цієї тематики та готова поділитися власним досвідом.
    До побачення!

    ВідповістиВидалити
  7. Добрий день. До семінару опрацювала наступний матеріал: інформація про інтеграцію в системі освіти, особистісно орієнтованих підхід у НВП; Освітні технології:навчально-методичний посібник./за ред.О.М.Пєхоти,-К.:А.С.К.,2001;Б.О.Житник.Методичний порадник.Х.:Основа,2005;Пометун О.,Пироженко Л.Інтерактивні технології: теорія, практика, досвід.,-К.,2002;Причини неуспішності учнів та шляхи їх розв'язання(Бабак Є.С.)

    ВідповістиВидалити